Om oss

Det er medlemmene fra Foreningen Frikransen som startet opp Oslo Sykkelcup. Denne foreningen har i flere år hatt mange morsomme, men private, klubbritt. Ideen ved Oslo Sykkelcup var å dele slike kule sykkelritt med den øvrige befolkningen, og dermed ikke lenger ha lukkede arrangementer i klubbregi.

Når man arrangerer morsomme ritt innebærer det en variert løype. Den skal kunne veksle mellom bakker, sviner og flat mark uten at det blir for mye av det ene eller andre. Helst skal løypa unngå motorveier og industriområder, man vil helst ha vakre og morsomme omgivelser. Om man arrangerer terrengritt, skal disse ikke gå på asfalt eller veldig brede grus- og sandveier. Aller helst skal det være mulig for forskjellige type ryttere å vinne samme løp. Det vil si, enten du er en klatrer, spurter eller har svært god kondisjon, så skal du ha mulighet til å vinne løpet. Arrangørene foretrekker at du ikke skal trenge å ligge i fosterstilling etter løpet, men at du skal ha overskudd til å drikke, spise og prate med konkurrentene dine etter løpet er overstått. Nettopp derfor vil det etter målgang bli servert mat og drikke til alle rytterne som har slitt seg gjennom løypa. Arrangørenes to hoved-ritt er Nordmarkarittet og Nedenom og hjem.

Oslo Sykkelcup unngår massestarter og vil heller gi alle individuelle ryttere en særegen opplevelse som gjør at de har lyst til å delta igjen neste år. Arrangørene mener uansett at de beste og kuleste løypene ikke tåler belastningen av tusenvis av ryttere samtidig. De foretrekker ritt som foregår i runder, dette er både lettere å få i stand og samtidig morsommere for de som har kommet for å se på. Det gjør det også morsommere for rytterne, når man kjører flere runder i samme løypa kan man bruke en runde eller to på å bli kjent med mulighetene som ligger de ulike stedene, før man etterpå bestemmer seg for hvor det passer seg best å forsøke å stikke fra feltet. Denne muligheten har man ikke i løyper hvor man bare kjører en gang. Dermed er det faktisk mer taktikk og strategi involvert i løyper hvor man kjører flere runder.

Arrangørene tar bilder og video av rittet mens det pågår. Det er ikke alltid like lett å være ansvarlig for sikkerhet og andre praktiske ting samtidig som man skal ta bilder og video, men det er viktig for rytterne å mulighet til å gjenoppleve rittet etter det er overstått. Arrangørene har satt opp to ulike kameraer, som begge har ulike funksjoner og lukkerhastighet. De har et som «lukkes» sakte og tar uskarpe bilder, men som innimellom tar veldig gode bilder. Det andre kameraet er raskere og skarpere, men der kan man se mindre bevegelse og alt virker litt «stille». Alle bildene som ikke er helt mørke blir lagt ut på nettsiden.

Oslo Sykkelcup donerer deler av avgiftene til det de anser som gode formål. Eksempelvis var dette i 2012 og 2013 Unicef.

Hovedritt

Nedenom og hjem:

Dette er en morsom løype med både bakker, flat mark og klatring. Her er det noe for enhver syklist. Målgang er lagt opp på flat mark, og ikke på toppen av en bakke slik at det er mulig å ta igjen klatrerne før målstreken. Man kjører i mindre puljer slik at flere kan få mulighet til å vinne målspurter.

Nordmarkarittet:

Dette rittet er en blanding av bakker, terreng, svaberg og skogbunn. Dette er for den tekniske rytteren som takler all slags terreng. Det hjelper ikke å kun være rask på flata om du ikke har teknikken til å kjøre nedover glatte svaberg. Også i terrenget har man flere løp slik at teknikerne skal ha mulighet til å kjøre forbi konkurrenter i skogen.

Privacy Policy