Rotteracet

Sykkelløpet «Rotteracet» er et ritt som finner sted på Forneburingen ved Telenor Arena. Rittet er for de som er glade i å spurte, løypa er kort og det forventes høy fart.

De som er med på løpet starter løpet i mindre grupper, med et par minutters mellomrom, for å unngå opphopning og krasj. Løypa går i to runder hvorav hver runde er på omkring to og en halv kilometer. Poeng blir fordelt etter målpassering og ikke etter tid. Etter den første runden, blir alle rytterne plassert i grupper etter hva slags poengsum de fikk i første runde.

Hvor mange runder og heat det blir avgjøres av hvor man deltakere som melder seg på rittet. Du kommer ikke til å få lang tid til å hvile mellom løpene og må belage deg på en fartsfylt og knallhard time med sykling. De erfarne rytterne vil i dette løpet få mulighet til å øve på ulike spurttaktikker. Løypen er nemlig lagt opp slik at ingen skal bli helt hektet av før målspurten, etter hvert blir du fordelt på gruppen med de som ligger nærmest ditt eget nivå. Dermed vil du få måle krefter med de som ligger akkurat rundt ditt eget nivå.

Løypa

Selve løypa går i sirkel rundt et fremtidig grøntområde som er eid av den lokale kommunen. Det er mulighet for å parkere biler på en parkeringsplass vest for Telenor Arena. Det finnes på løypa et par småveier og fotgjengeroverganger, dermed er det viktig at de som er med på rittet følger de øvrige trafikkreglene og viser hensyn til vanlige trafikanter, både på hjul og til fots. De siste 500 meterne før målgang vil uansett være nøye passet på av funksjonærer og frivillige. På denne siste strekningen vil man også holde tilbake trafikk i påvente av målgang.

Uhøytidelig

Rotteracet er kjent som et lite høytidelig og avslappet ritt. Alle kan være stille til rittet og man oppfordrer også vanlige entusiaster til å være med. Du kan både send mail direkte til arrangørene eller vise din interesse på Facebool.

Det koster bare 50 kroner å være med på rittet, og 20 kroner av denne summen blir donert til Unicef.

Siden dette kalles et trimritt vil ikke resultatene bli offentliggjort i etterkant.

Tidligere deltakere kommenterer at løpet er uhøytidelig og morsomt, men at man samtidig vil kjenne konkurranseinstinktet våkne og kjører til melkesyren setter en naturlig stopper for moroa.

Arrangørene av Rotteracet har gått utradisjonelle og innovative veier for å spre ordet om sykkelløpet. Flere forteller at de fikk vite om Rotteracet gjennom forskjellige sosiale medier-kanaler.

Ofte blir rittet lagt til en varm vårdag, ofte i mai måned. Man har tidligere hatt noe problemer med grus og lignende på veiene, men dette har senere Skanska og Veivesenet ryddet opp i slik at deltakerne skal få en best mulig opplevelse uten at det er fare for helsa.

En typisk runde

En typisk runde i Rotteracet foregår ved at rundt 6-7 syklister starter i en pulje sammen. Så kjører man to runder rundt løypa og forsøker å komme først i mål.  Det er vanlig med uhøytidelig taktikk, som lurestreker, langspurter og drittprat. Noen mosjonister gjør tabben ved å ligge bak i feltet for å kunne være sikker på at de får med seg når spurten går. Problemet oppstår når mosjonisten ikke greier å henge med på spurten, eller greier å avansere forbi feltet som allerede har startet å spurte.

For en gjennomsnittlig flink syklist vil det ofte ende med rundt fire heat. Det vil si 3 innledende runder som gir poeng ut i fra hvordan du plasserer, og så en finale med konkurrenter på eget nivå.

Privacy Policy